سقوط قابل توجه رتبه آلمان در آزادی مطبوعات

آلمان در رده بندی گزارشگران بدون مرز از نظر آزادی مطبوعات به رتبه بیست و یکم سقوط کرد. وضعیت آزادی مطبوعات در آلمان برای سومین بار متوالی بدتر شده است .حملات به کارکنان رسانه ها در تظاهرات ها یکی از دلایل آن است. به گفته گزارشگران بدون مرز، خشونت علیه خبرنگاران در این کشور در حال افزایش است و حملات به خبرنگاران بیش از هر زمان دیگری صورت می گیرد.

آلمان در رده بندی گزارشگران بدون مرز از نظر آزادی مطبوعات به رتبه بیست و یکم سقوط کرد. وضعیت آزادی مطبوعات در آلمان برای سومین بار متوالی بدتر شده است .حملات به کارکنان رسانه ها در تظاهرات ها یکی از دلایل آن است. به گفته گزارشگران بدون مرز، خشونت علیه خبرنگاران در این کشور در حال افزایش است و حملات به خبرنگاران بیش از هر زمان دیگری صورت می گیرد. اروپا امن ترین منطقه برای خبرنگاران در سراسر جهان در نظر گرفته می شود. اما چند سالی است که آلمان دیگر  در گروه برتر نیست. جمهوری فدرال آلمان برای سومین سال متوالی در رتبه بندی آزادی مطبوعات سقوط کرد. آلمان در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات سازمان گزارشگران بدون مرز دیگر در بین 20 کشور برتر جهان نیست.

در فهرست کنونی این گروه، آلمان امسال پس از رتبه 16 در سال قبل و رتبه 13 دو سال پیش، در رده 21 قرار گرفته است.چهارشنبه 13 اردیبهشت روز جهانی آزادی مطبوعات بود و گزارشگران بدون مرز بطبق رسم، آخرین نظرسنجی های خود را در این روز منتشر کردند. دلیل سقوط رتبه آلمان در آزادی مطبوعات این است که کشورهای دیگر مانند هلند، جمهوری چک، کانادا، لتونی و اسلواکی رتبه بهتری نسبت به آلمان در این زمینه  کسب کرده اند. تیمور شرقی و ساموآ نیز از آلمان سبقت گرفتند و امتیاز آنها با 0.13 کاهش به 81.91 از 100 امتیاز رسید.

سازمان های غیردولتی (NGO) ، علت سقوط و بدتر شدن رتبه آلمان در آزادی مطبوعات را افزایش خشونت علیه روزنامه نگاران در آلمان می دانند. بر اساس اعلام گزارشگران بدون مرز، با ثبت 103 حمله فیزیکی به گزارشگران و خبرنگاران در آلمان بالاترین میزان از زمان شروع رکورد در سال 2015 در این کشور ثبت شده است. تعداد حملات به خبرنگاران در آلمان 80 حمله در سال قبل و 65 حمله در سال قبل تر آن بوده است.  87 مورد از پرونده های سال گذشته 2022 در زمینه های ایدئولوژیک، یهودی ستیزی و راست افراطی بوده است. جلسات همچنان خطرناک ترین مکان برای متخصصان رسانه در آلمان است. این سازمان تعداد بسیار زیادی از حملات را در ایالت های شرقی آلمان زاکسن (24)، برلین (17) و تورینگن (13) برشمرده است. گزارشگران بدون مرز با انتقاد از این وضعیت، مشکل اصلی در سراسر آلمان را مصونیت از مجازات دانست. بسیاری از خبرنگاران آسیب دیده از کار پلیس و قوه قضائیه ابراز نارضایتی کردند و در این زمینه حفاظت موثر از گزارشگران مورد نیاز است.

«مارکو بوشمان»، وزیر دادگستری فدرال (FDP) در رابطه با این افزایش آمار اظهار نگرانی کرد. وی گفت: متأسفانه در آلمان شاهد هستیم که تلاش می شود مانع کار خبرنگاران شوند. قرار است آنها با تهدیدها و حملات خشونت آمیز مرعوب شوند که ما نباید اجازه دهیم. آزادی مطبوعات یکی از بزرگترین دارایی ها در یک کشور لیبرال قانون اساسی است و هدف ما باید ترویج آن باشد و وظیفه ما محافظت از آن است. سال گذشته، از زمانی که گزارشگران بدون مرز شروع به ثبت این اعداد کردند، روزنامه‌نگاران بیش از هر زمان دیگری در زندان بودند. وی گفت: «این ما را بسیار نگران می کند. از آنجا که آزادی مطبوعات یک پیش نیاز اولیه برای یک جامعه آزاد است. هر کسی که آزادی مطبوعات را محدود می کند، آزادی های دیگر را نیز محدود می کند.در رتبه بندی امسال 31 کشور در بدترین رده، «بسیار جدی» و 42 کشور در رده «سخت» فهرست شده اند. 55 کشور در رده «مشکلات قابل شناسایی» هستند و در 52 کشور وضعیت «خوب» یا «رضایت بخش» است که آلمان در این رده قرار دارد. همانند سال گذشته، شرایط کار برای کارکنان رسانه در حدود 70 درصد کشورها مشکل ساز است.

در انتهای فهرست رده بندی 180 کشوری، ویتنام، چین و بار دیگر کره شمالی در انتهای جدول قرار دارند. وضعیت در چین نیز بدتر شده است (رتبه 179). در هیچ کشور دیگری روزنامه نگاران به دلیل کارشان بیشتر در زندان نیستند، در حال حاضر دست کم 100 نفر از روزنامه نگاران چینی در زندان هستند و بیش از ده نفر از آنها ممکن است در صورت عدم آزادی فوری در زندان بمیرند. همانطور که می توان انتظار داشت، کره شمالی با رتبه (180) در جایگاه آخر این رده بندی قرار دارد، جایی که دولت اجازه هیچ گزارش مستقلی را نمی دهد. ایران از نظر آزادی مطبوعات در رتبه 178 از 180 قرار دارد. روسیه در رتبه 164 قرار دارد، اوکراین از رتبه 106 به رتبه 79 ارتقا یافته است. یونان مانند سال گذشته در جایگاه 107 قرار دارد که بدترین رتبه در مقایسه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا است. سال گذشته فاش شد که دست کم 13 کارمند رسانه ای در این کشور توسط سرویس مخفی با استفاده از نرم افزارهای جاسوسی Predator  و همچنین ابزارهای متعارف تحت نظارت قرار می گرفتند. 

نروژ برای هفتمین سال متوالی در صدر این فهرست قرار دارد و پس از آن ایرلند قرار دارد و  دانمارک و سوئد که پس از چندین سال سقوط کرده است. کثرت گرایی در بازار رسانه اخیراً در ایرلند افزایش یافته است و قانون جدید افترا از متخصصان رسانه در برابر شکایت های توهین آمیز محافظت می کند. سوئیس از رتبه چهاردهم در سال گذشته به رتبه دوازدهم ارتقا یافته است. به گفته گزارشگران بدون مرز، وضعیت این کشور از نظر آزادی مطبوعات رضایت بخش است.

منبع:  spiegel

کد خبر 15257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =